Gamta siunčia vis daugiau tamsos, darbo tempas sekina, todėl žmonės ilgisi kažko smagaus ir atpalaiduojančio. Tad Sūduvos gimnazijos kolektyvas gruodžio 15 d. turėjo smagią pramogą Zyplių dvare – pasibuvo, pabendravo, ištrauktė kojas iš darbo aplinkos. Lietuvos didikų virtuvės paveldą saugojanti ir puoselėjanti virtuvė „Kuchmistrai“ tikrai nustebino. Gimnazijos kolektyvas ne tik mėgavosi subtiliais patiekalų skoniais, bet ir turėjo edukaciją apie Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės didikų maistą su užnešimais, degustacijomis bei puota. Ant gimnazijos kolektyvo stalų nugulė senove alsuojantys ir dvaro virtuvės kultūrą reprezentuojantys patiekalai: troškintos patarškos pyragas, troškintas kalakutas, ant kopūsto lapų keptas karpis, lietuviškas vynas ir midus, o kur dar deserto siurprizas... Puikus laikas Lietuvos didikų aplinkoje.