JB Mugė 2021

Šiais metais jaunimo verslumo ugdymo organizacija Lietuvos Junior Achievement su verslumo ir eksporto plėtros agentūra „Versli Lietuva“  vykdo projektą „Praktinio verslumo ugdymo programos įgyvendinimas Lietuvos mokyklose 9-12 klasių mokiniams“.  Gimnazija pakviesta dalyvauti kaip ekspertinė mokykla.  Pagal projektą mokiniai gali kurti JB, jų mūsų gimnazijoje įkurta 20. 
    Gruodžio 1 dieną gimnazijoje vyko įkurtų JB mugė. Mokiniai per pertraukas metu gimnazijos vestibiulyje demonstravo savo gaminamus produktus, juos pristatė vertinimo komisijai ir bendruomenei bei pardavinėjo.   Vėliau aktų salėje vyko verslo idėjų pristatymas. 
    Mugėje lankėsi ir JB vertino Marijampolės Jaunųjų verslininkų klubo prezidentas Giedrius Skinkys bei narės Rūta ir Julija. Jie įsteigė savo prizą „VERSLIAUSIA JB“  , ja tapo „ZWON“ JB iš 2S klasės. Taip pat į mugę atvyko ir JB vertino LJA programų koordinatorė Rasa Valaitytė. Ji LJA įsteigtą prizą  „Už antreprenerišką požiūrį“ įteikė JB Handle iš  2C klasės.
     Matematikos mokytojų prizas  „Iškalbingiausiam JB vaikinui“ atiteko Arnui Balaikai iš Handle JB ( 2C klasė), „Iškalbingiausiai JB merginai“ atiteko Skaivai Bernotaitei  iš NAFU JB (2G klasė).
     Technologijų mokytojų prizas „Už geriausią technologinį sprendimą“ atiteko JB „Nafu“ iš 2G klasės. Gimnazijos administracijos prizas „Kūrybiškiausiai“ JB įteiktas JB „AuRam“ iš 2G klasės. „Bendruomenės simpatijų prizą pelnė JB „4 žvakės“ iš 2G klasės.
    Mugėje mokiniai ne tik pardavinėjo savo produkciją, bet ir mokėsi  verslumo, dirbti komandoje, atsakomybės, iškalbos meno.

*JB - jaunoji bendrija