Nacionalinė mokomųjų mokinių bendrovių eXpo 2024

       Gegužės 17 dieną praūžė Nacionalinė mokomųjų mokinių bendrovių eXpo 2024, kurią organizavo Lietuvos Junior Achievement. Joje dalyvavo iš daugiau nei 900 Lietuvoje veikiančių mokinių verslų atrinkti 57 patys geriausi. Iš Marijampolės regiono pateko dvi komandos, kurias paruošė mokytoja Rasa Tumosienė. Tai „NoEndPen",  gaminanti inovatyvius, ilgaamžius pieštukus bei „Padaryk",  sukūrusi mobiliąją programėlę, skirtą darbų atlikimui.
       Nacionalinė mokomųjų mokinių bendrovių eXpo yra bendrovių veiklų finišas, kur mokiniai parodo, ką kiekvienas išmoko ne tik apie verslumą, bet apie tarpusavio santykius, atsakomybę ir atkaklumą, komandinį darbą, prisitaikymą ir lyderystę.
   „NoEndPen“  ir „Padaryk" mokinių mokomąsias bendroves aplankė verslo komisija, Lietuvos Junior Achievement valdybos nariai, Ekonomikos ir inovacijų ministerija Aušrinė Armonaitė, Vilnius Outlet lankytojai
  • Bendrovė NoEndPen komanda pateko tarp TOP 10 bendrovių, sudominusių komisiją. Visos išrinktos komandos scenoje komisijai pristatė savo verslus.    
  • Bendrovės NoEndPen prezidentas Matas Moliušis išrinktas vienu iš šešių „Ateities vizionierių“, jis buvo apdovanotas kelialapiu į lyderystės stovyklą Vilniuje.
      Ačiū visiems, kurie  palaikė komandas, padėjo, konsultavo!!!
      Dėkojame  Mantingos labdaros ir paramos fondo direktorei Žanetai Grašienei už pagalbą, paramą, rūpestį.
     Ačiū gimnazijos kolegoms, kurie padėjo pasiruošti eXpo.