Kiekvienais metais spalio 16 dieną visame pasaulyje yra minima pasaulinė maisto diena. Kiekvienas iš mūsų turime pasirinkimą, ką valgyti ar gerti. Mūsų gaminimo įpročiai turi įtakos ne tik sveikatai, gerai fizinei ir emocinei savijautai, bet ir daugeliui kitų svarbių sričių – aplinkos taršai, klimato kaitai, biologinei įvairovei. Pasak higienos instituto, ,,tvari mityba prisideda prie visapusiškos asmens sveikatos ir gerovės, tausoja gamtą, maisto resursus, mažina maisto švaistymą, naudoja paprastesnius gamybos būdus, atsižvelgia į vietinę maisto gamybą bei produktų sezoniškumą. Be to, tai būdas prisidėti prie gamtos išteklių tausojimo kasdieniais mūsų pasirinkimais, kurie yra saugūs, lengvai prieinami, įperkami ir kultūriškai priimtini.‘‘
Paminėdamos šią dieną, spalio 16 dieną visuomenės sveikatos specialistė Gintarė, karjeros specialistė Karolina, biologijos mokytoja Lina bei I klasių mokinės gimnazijoje per ilgąsias pertraukas organizavo įvairių užsiėmimų, susijusių su fizine bei emocine sveikata. Užsiėmimuose dalyvavo visa gimnazijos bendruomenė. Skatinant rinktis sveiką užkandį buvo dalinami obuoliai. Taip pat turėjome svečią iš maisto banko, kuri mokiniams papasakojo apie maisto švaistymą.