Gamta siunčia vis daugiau tamsos, darbo tempas sekina, todėl žmonės ilgisi kažko smagaus ir atpalaiduojančio. Tad Sūduvos gimnazijos kolektyvas gruodžio 15 d. turėjo smagią pramogą Zyplių dvare – pasibuvo, pabendravo, ištrauktė kojas iš darbo aplinkos. Lietuvos didikų virtuvės paveldą saugojanti ir puoselėjanti virtuvė „Kuchmistrai“ tikrai nustebino. Gimnazijos kolektyvas ne tik mėgavosi subtiliais patiekalų skoniais, bet ir turėjo edukaciją apie Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės didikų maistą su užnešimais, degustacijomis bei puota. Ant gimnazijos kolektyvo stalų nugulė senove alsuojantys ir dvaro virtuvės kultūrą reprezentuojantys patiekalai: troškintos patarškos pyragas, troškintas kalakutas, ant kopūsto lapų keptas karpis, lietuviškas vynas ir midus, o kur dar deserto siurprizas... Puikus laikas Lietuvos didikų aplinkoje.
Lapkričio 30 dieną IKTU ir IIKTU klasių gimnazistai buvo išvykę į Kauno technologijos universitetą, kur netradicinėje aplinkoje vyko fizikos pamokos. Gimnazistai klausė dėstytojos paskaitos, prisiminė, ką girdėjo fizikos ir chemijos pamokose apie medžiagų agregatines būsenas ir jų kitimus, atliko praktinius darbus. Pirmokai praktiškai (eksperimento būdu) nustatė vandens savitąją šilumą, vandens savitąją garavimo šilumą, spirito kaip kuro degimo šilumą. Gimnazistams tai buvo pirmoji patirtis pabūti studentais, sėdėti auditorijoje, o ne kabinete (klasėje) . Mokiniams užduotys buvo, nors ir nelengvos, bet įdomios – jie pageidauja daugiau tokių pamokų.